Bra fastighetsförvaltning i Stockholm

Fastighetsförvaltning är ett samlat ord för den drift och underhåll som behövs för olika typer av fastigheter i städer som till exempel Stockholm. I det stora hela handlar det om att försäkra att fastigheterna fungerar effektivt, optimalt och förvaltas på rätt sätt.

Under det senaste decenniet har alltfler fastighetsförvaltningsbolag etablerats på marknaden. Denna ökade konkurrensen har lett till att det blivit allt svårare att hitta en bra fastighetsförvaltning här i Stockholm. Det finns många saker att tänka på när man letar efter rätt fastighetsförvaltning i stan. Här är några av de viktigaste sakerna du bör veta om att hitta rätt.

Olika typer av förvaltning

Först och främst är det viktigt att veta att det finns olika typer av förvaltningar som fastighetsägare kan få hjälp med.

Dessa typer inkluderar:

  • Ekonomisk förvaltning – Få hjälp med ekonomin. Dessa förvaltare har kunskap inom ekonomisk förvaltning och kan hjälpa med alltifrån årsbokslut, löpande redovisningar, omförhandlingar och hantera fakturor med fler.
  • Teknisk förvaltning – Innebär själva skötsel, tillsyn, underhållet av byggnaden och de tekniska installationer eller arbeten som finns.
  • Administrativ förvaltning – Denna förvaltning innebär administrativa uppgifter som till exempel hyresgästrelaterade frågor, hyresaviseringar, hyresförhandlingar och upprättande av kontrakt med mer.

Viktigt om fastighetsförvaltning i Stockholm

Oavsett om du vill anlita ledande fastighetsförvaltning Stockholm eller ett annat erfaret fastighetsförvaltningsbolag, så finns det många saker som du behöver tänka på.

Börja med att fråga vilka typer av fastigheter de har erfarenhet av att förvalta. Till exempel är det stora skillnader att underhålla en K-märkt fastighet jämfört med en ny byggnad.

När du har en lista över potentiella kandidater i Stockholm så bör du kontrollera din förvalda fastighetsförvaltnings rykte och referenser. Till exempel kan du granska dem enkelt och snabbt på nätet genom att söka på deras namn + recensioner eller omdöme.

Sist men inte minst är alltid ett bra sätt att utvärdera en fastighetsförvaltare genom att besöka de fastigheter som de förvaltar. Det är en röd flagga om det finns skräp i eller runt fastigheten, och du vill hålla utkik efter uppenbart nödvändiga reparationer.

Lycka till med ditt sökande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *