Bygga unikt hus i Stockholm

Att bygga ett hus i Stockholm är ett enormt projekt som många väljer att göra någon gång i livet. Att få skapa sitt alldeles egna hus från scratch och få huset av sina drömmar är bra fantastiskt. Det är dock många saker att tänka på och hela projektet består av grymt många delmoment. Det är viktigt att ta allt steg för steg och lägga ner all tid som behövs för alla förberedelser.

Prefabricerat eller arkitektritat hus

Första steget när du vill Underskattad bygga hus stockholm behöver du köpa en tomt som har förutsättningar för ett husbygge. När du väl har tomten har du ett viktigt val att göra, om du vill bygga ett modulhus eller ett arkitektritat hus. Båda alternativen har sina för- och nackdelar. Ett arkitektritat hus har fördelen att du kan få exakt det hus du vill ha. Du kan få ett unikt hus ritat av en professionell arkitekt. Huset blir exakt som du vill ha det och du kan utnyttja tomtens kapacitet optimalt. Ett modulhus, det vill säga ett prefabricerat hus, är enklare och går fortare att bygga. Slutpriset för att bygga ett modulhus i Stockholm blir även i regel billigare än att bygga ett arkitektritat hus.

Bygga prisvärt hus i Stockholm

Att bygga ett hus i Stockholm är inte det billigaste man kan göra. Snittpriset för att bygga ett enfamiljshus ligger på cirka 22.500 kronor/kvadratmeter, inklusive moms. Detta pris inkluderar alla kostnader som har med uppförandet av huset att göra. Om du dessutom vill ta in arkitekt och projektering för ditt husbygge i Stockholm blir det ytterligare kostnader. Räkna med att få betala över 100 000 kronor för dessa aktörer. För att hålla dig inom din budget är det viktigt att du lägger in en rejäl buffert i budget för att täcka oväntade kostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *