Dags för fönsterrenovering i Stockholm?

Vet du om att du kan investera i en fönsterrenovering i Stockholm istället för att byta ut fönstren? Börjar dina fönster bli gamla och slitna kan det vara dags att kontakta en Betydelsefull fönsterrenovering stockholm för att kolla på dem. I ett land som Sverige kan det bli riktigt kallt och elräkningen bli dyr om fönstren inte håller tätt.

Vad innebär fönsterrenovering i Stockholm?

Vid en konsultation ser hantverkaren först och främst över problemet med fönstret. Är glaset i fullgott skick kan man renovera runt om själva fönsterglaset för att dina fönster ska bli som nya. Exempel på olika moment som kan ingå i en fönsterrenovering är:

Målning. Ny färg kring fönstret kan göra stor skillnad, och regelbunden målning kan förlänga fönstrets livstid med 10-20 år.

Reparera karmar/bågar. Har det uppstått sprickor, nötta ytor och hål kan dessa fixas till av en fönsterhantverkare.

Byta ut karmar. Karmarna är fönstrets stomme och kan ibland behöva bytas ut. Det är vanligt att man byter ut hela fönstret när man väl byter karmarna, men om du vill bevara själva glaset kan detta kvalificeras som en fönsterrenovering.

Byta ut glaset. Önskar du bevara själva fönsterstommen (karmen) kan du byta ut glaset om det blivit tråkigt med åren. Olika glas bevarar värme på olika sätt. Har du ett äldre hus med mycket karaktär i karmarna är det därför vanligt att bara byta ut glaset.

Tätning. Läcker det in kyla kan det vara dags att täta om fönstren inuti stommen.

Byta fönster eller renovera?

Här är det bäst att ta in en specialist som får se över dina fönster. Har du omfattande problem med dina fönster kan det vara mer ekonomiskt i slutändan att byta ut fönstret. Renovering av fönster är ofta mindre kostsamt, men kan behöva göras oftare. Medan att byta ut fönstret oftast innebär en med långsiktig lösning. Har du problem med dina fönster bör du kontakta en fönsterhantverkare idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *